Nem érvényes már a biztosítás Egyiptomban

2013.08.21. 15:51

Valutaváltó

Egyiptom felkerült a Külügyminisztérium (KÜM) által utazásra nem javasolt országok listájára, ezért az odautazóknak érdemes tudniuk, hogy Egyiptom területére mostantól nem érvényesek az utasbiztosítások, figyelmeztetett a a K&H Biztosító.

Azokat az utazókat azonban, akik már azelőtt beutaztak Egyiptomba, hogy az ország felkerült volna az utazásra nem javasolt országok közé, ugyanúgy védi a megkötött utasbiztosítás, ahogy eddig. A legtöbb biztosítási szabályzat szerint ugyanis ha az adott ország a beutazást követően kerül fel a nem javasolt térségek listájára, az ügyfél akkor is számíthat kártérítésre biztosítási esemény bekövetkeztekor.

Az utazási irodák már korábban leállították az egyiptomi turnusaikat, a magyar külügy 1300 ott lévő állampolgárról tud, akik közül a tervek szerint péntekig mindenkit hazautaztatnak. Bajba jutott magyarról eddig nincs hír, de a helyzet több ott tartózkodó szerint nem ok nélkül nyugtalanító.

A Muzulmán Testvériség iszlamista mozgalom hívei hetek óta tiltakoznak amiatt, hogy a hadsereg elmozdította a hatalomból Mohamed Murszi volt elnököt. A tüntetők letáboroztak két téren Kairóban. Az egyiptomi kormány egy hete fenyegetőzött azzal, hogy erőszakkal vet véget az iszlamisták ülősztrájkjának, ezt a fenyegetést később be is váltotta.

Az arab tavasz 2011-es kirobbanása óta szerda volt a legvéresebb nap Egyiptomban, az egészségügyi minisztérium hivatalos adatai szerint országszerte legalább 638-an meghaltak, 4200-an megsebesültek a szerdai összecsapásokban, ugyanakkor a Muzulmán Testvériség szerint kétezernél is több áldozat lehetett.