Vojnits a Takarékbank új elnöke

2013.08.29. 11:52 Módosítva: 2013.08.29. 11:58

Valutaváltó

Három újabb szövetkezeti hitelintézeti vezető csatlakozott az Integrációs Szervezet Elnöki Tanácsadó Testületéhez. A Magyar Takarékszövetkezeti Bank Zrt. augusztus 28-án este megtartott igazgatósági és felügyelő bizottsági ülésének résztvevői egyhangúan megválasztották a szövetkezeti hitelintézetek integrációja központi bankjának vezető tisztségviselőit.

A Takarékbank Igazgatóságának elnöke Vojnits Tamás kormánybiztos, a Társaság vezérigazgatója Szabó Levente, korábbi vezérigazgató-helyettes lett. A Takarékbank megújult Felügyelő Bizottságának tagjai egyhangúan Lontai Dánielt a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének (SZHISZ) elnökét nevezték meg vezetőjüknek.

Eközben az SZHISZ Elnöki Tanácsadó Testületéhez három újabb, elismert szövetkezeti hitelintézeti vezető csatlakozott - az ő személyes részvételük további garanciát jelent arra, hogy a szövetkezeti hitelintézetiegyüttműködés rendszerének megújulása a  szektor valós érdekei mentén valósuljon meg.

Mint már korábban közzétételre került, a Takarékbank 2013. augusztus 27-ei közgyűlésén megújították a társaság vezető testületeit. Az igazgatóság belső tagjává választották Szabó Leventét és Brezina Szabolcsot, továbbá tag lett Vida József a Szentgál és Vidéke Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, Vojnits Tamás kormánybiztos, Szarka Zsolt a Magyar Posta vezérigazgatója, valamint a legnagyobb egyedi tulajdonost, az MFB-t képviselő Nagy Csaba és Dr. Nyikos Péter.

A megújult felügyelőbizottság tagjai lettek: Kultné Mátyás Rita a Mohácsi Takarék Bank Zrt. elnök-vezérigazgatója, Hartmann Imre a Pannon Takarék Bank Zrt. elnöke, Bede József a Szabolcs Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője, Lontai Dániel a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetének elnöke, Urbán Zoltán az MFB vezérigazgató-helyettese és a Magyar Postát képviselő Hadházyné Dr. Burucs Magdolna Judit. 

Három új, elismert szövetkezeti hitelintézeti szakemberrel, Kriston Nándorral, Bede Józseffel és Hartmann Imrével bővült a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezete (SZHISZ) Elnöki Tanácsadó Testülete, amely fontos szerepet játszik a takarékszövetkezeti együttműködés rendszerének megújításában, a szakmai tapasztalatok mind hatékonyabb felhasználásában.

A tanácsadó testület elnöke Kriston Nándor, a Sajóvölgye Takarékszövetkezet elnök-ügyvezetője lett. Az SZHISZ Elnöki Tanácsadó Testülete 2013. július 26-án jött létre hét szövetkezeti hitelintézet vezetője, az OTIVA (Országos Takarékszövetkezeti Intézményvédelmi Alap) ügyvezető igazgatója, a Takarékbank Zrt. vezetője és Vojnits Tamás kormánybiztos részvételével. 

A szövetkezeti hitelintézeti szektor megújítása egy jelenleg széttöredezett, ám sokkal jobb teljesítményre képes szövetkezeti hitelintézeti együttműködés kialakítását célozza. Olyan rendszert, amely sokkal hatékonyabban szolgálja a tagok, az ügyfelek és az adófizető polgárok érdekeit. A megújuló integrációban a továbbra is független és önállóan működő, magántulajdonban lévő szövetkezeti hitelintézeteket az állami szerepvállalás segíti és védi a korszerű banki tevékenység végzésében, az egységes szolgáltatások nyújtásában.