Letartóztatták a trükkös bankfiók-igazgatót

2013.09.17. 07:42

Valutaváltó

Előzetes letartóztatásba helyezett a Székesfehérvári Járásbíróság egy 34 éves bankfiók-igazgatót, aki a gyanú szerint 18 hitelügyletet intézett el hamis munkáltatói igazolásokkal – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

A közlemény szerint a rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya büntetőeljárást folytat egy 34 éves bodajki és egy 28 éves móri férfi, valamint egy 40 éves móri nő ellen hűtlen kezelés és vesztegetés gyanúja miatt.

A 34 éves férfi 2011 novembere és 2012 októbere között egy bank székesfehérvári fiókigazgatójaként - a 28 éves férfi rábírására és a 40 éves nő közvetítésével - 18 olyan hitelszerződést kötött különböző emberekkel, amelyhez hamis munkáltatói igazolásokat használt fel. A banknak ezzel több millió forint kárt okoztak.

A bank vezetője a csalásért cserébe a felbujtójától különböző összegeket fogadott el. A Fejér megyei rendőrök a fiókvezetőt és bűntársait múlt szerdán fogták el. A 28 éves férfit zsarolással is meggyanúsították, mert életveszélyesen megfenyegetett és bántalmazott egy férfit azért, hogy az egyik kölcsönszerződést a készfizető kezesként aláírja.

A két férfit a Székesfehérvári Járásbíróság múlt pénteken előzetes letartóztatásba helyezte, a nő szabadlábon védekezik. A hitelszerződésben szereplő emberekkel (adósok, adóstársak, készfizető kezesek) szemben folyamatban van a nyomozás bűnsegédként elkövetett hűtlen kezelés bűntett, valamint magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének gyanúja miatt.