Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszteséges volt tavaly az Erste

2014.03.06. 14:38 Módosítva: 2014-03-06 16:07:55

Az Erste Bank Hungary 24,9 milliárd forint adózás utáni veszteséggel zárta az elmúlt évet, derült ki a bank csütörtöki sajtótájékoztatóján – írja az MTI.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója az eredménnyel kapcsolatban elmondta: a rendkívül nehéz körülmények ellenére 2013-ban a bank üzleti eredménye a várakozásoknak és a realitásoknak megfelelően alakult.

A bankcsoport előzetes, konszolidált, nem auditált gyorsjelentése szerint a működési eredmény 79,7 milliárd forintot tett ki. 2013-ban a bank tovább növelte díjbevételeinek arányát változatlan működési költségek mellett, a nem teljesítő hitelek állományát pedig jelentősen csökkentette a pénzintézet.

A bank adózás utáni vesztesége 24,9 milliárd forint lett, szemben a 2012. évi 6,1 milliárd forintos veszteséggel. A bank eredményére elsősorban a kiemelkedően magas adóterhelés és a kockázati költségek magas szintje gyakorolt negatív hatás – mondta az elnök-vezérigazgató.

A Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja segítségével a vállalati üzletág tavaly ismét növekedési pályára lépett, ennek keretében 55 milliárd forint helyeztek ki. Az új lakossági hitelek nyújtásában is megduplázta a piaci részesedését a pénzintézet.