Lázár Jánost csak elragadta a hév

2014.03.20. 09:03

Valutaváltó

Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár február elején egy lakossági fórumon vetette fel annak lehetőségét, hogy a devizahiteles autósokat is meg kellene menteni. A Figyelő úgy tudja, Lázárt csak egyszerűen elragadta a hév, amikor erről beszélt, idézi a Portfolio.hu.

„A lakásukat devizahitelből vásárlók mellett a választásokat követően komolyan meg kell fontolni, miként lehet azokon segíteni, akik gyakran munkaeszközként szolgáló gépkocsijukat is így vásárolták” – mondta Lázár János egy február elején tartott lakossági fórumon. Lázár fölvetette annak lehetőségét, hogy azok, akik az évek alatt akár kétszer megfizették gépkocsijuk árát, de a tőkéből szinte semmit nem tudtak törleszteni, visszaadhassák autójukat, ezzel letudva az adósságot.

„Jánost biztosan elragadta a hév valamelyik kampányrendezvényen. A miniszterelnök nyilvánvalóvá tette, hogy az autóhitelekről nem lehet szó, csak a lakáshitelekről” – tudta meg a lap jól értesült forrásból.

Február óta egyetlen kormányzati politikus sem erősítette meg, hogy valóban tárgyalnának egy ehhez hasonló, autóvásárlási céllal felvett devizahitelekre is vonatkozó csomagról. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezető-helyettese is arról beszélt a héten, hogy csak a lakáscélú, devizaalapú jelzáloghitelesekre vonatkozik a beígért mentőcsomag.

Gulyás úgy fogalmazott, az új Országgyűlésnek a Kúria – sajtóhírek szerint májusban várható – döntése után lesz lehetősége a helyzet „viszonylag gyors”, néhány hét alatt történő rendezésére, mert a Kúria állásfoglalása után már egy hónappal a Ház előtt lehet az erről szóló javaslat – jelentette ki a politikus.