Ha "intenzíven lehányják", az nem kár

2014.04.01. 11:16

Valutaváltó

Tavaly összesen több mint 300 ezer káresetet regisztrált, nagyságrendileg 35 milliárd forint értékben a Generali Biztosító. Az előző évekhez hasonlóan tavaly is a vagyonkárok voltak mind darabszámban, mind értékben az első helyen. Azonban a káresetek közt is alig lehet két egyformát találni, és a károsultak is különféle módokon élik meg a veszteséget. A cég a tavalyi eseteiből mutatott be pár különlegesebbet

Megijedt, kidobta

Karácsony szentestéjén egy család csillagszórókkal és gyertyákkal díszítette fel a karácsonyfát, majd a kamerát előkészítették az ünnepi jelenet megörökítésére. A fények meggyújtása után elindult a családfő a kamera felé, ám mire odaért, már az egész fa erősen lángolt. Hirtelen, a pánik hatására megragadta az égő fát, és kétségbeesésében kidobta hatodik emeleti ablakból az utcára.

Szerencsére az utcán senkinek nem esett baja, ám a családfő sajnos másodfokú égési sérüléseket szenvedett, ezenkívül kigyulladt a függöny, és a lakást korom borította be. 

Szétpezsgőzte a milliós festményét

Szilveszter este történt, hogy a házigazda szerette volna kibontani a pezsgőt, ám az üveg a drót levétele után felrobbant a kezében. Bár személyi sérülés nem történt, a pezsgő a szoba egész berendezését beborította, így az étkezőasztal mellett függő, több mint 10 millió forint értékű festményt is.

Próbálták letörölni a pezsgőt a képről, ám a vizes alapú festék elmaszatolódott, ez pedig jelentős anyagi és felbecsülhetetlen eszmei kárt okozott a tulajdonosoknak.

Figyelmetlen pornós tolatás

Tavaly nyáron a biztosító kárszakértője egy villához látogatott el, ahol egy konténeres teherautó figyelmetlen tolatása következtében megsérült az épület. A szokásos adatfelvétel és fényképezés befejezésével a szakértő megkezdte a jegyzőkönyv kitöltését. A „házigazda” azonban úgy látta, hogy nehézséget okoz a szakértő számára a papírok szabadban történő kitöltése, így behívta a házba: „ha nem zavartatja magát, kerüljön beljebb”. A szakértő ennek nem látta akadályát, így papírjaiba merülve bement a házba.

Rövidesen egyre többen gyűltek össze körülötte, köztük fürdőköpenyes, félmeztelen emberek, valamint egy fővilágosító és egy kameraman. Akkor jött rá, hogy mi zajlik körülötte, amikor meghallotta, a rendezői utasítást: „és, akcióóó!”. Ettől a ponttól viszont már nem tudta nem észrevenni, hogy egy pornóforgatás közepébe csöppent.

Nem minden káreset, ami annak tűnhet

Az év több százezer kárbejelentésből persze olyanok is akadnak, melyek nem tekinthetőek káreseménynek, azonban az ügyfelek ragaszkodnak a kárfelvételhez. Példáként a biztosító tavalyi eseteiből hoz elő kettőt. Előfordult például, hogy a biztosított utas a villamoson ült, és egy másik utast „intenzíven lehányt”, ahogyan a kárfelvételi adatlapból kiderült.

De mondjuk az sem számított káresemények, hogy a saját magát lakásából kizáró ügyfél berúgta a bejárati ajtaját, majd hívta a biztosító munkatársait kárfelvétel és ajtócsere miatt