Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
16 °C
28 °C

Itt a graffitibiztosítás

2014.05.12. 13:02

Valutaváltó

A KSH kimutatása alapján 2012-ben közel 260 ezer vagyon elleni bűncselekményt regisztráltak az országban, míg 2013-ban január és szeptember között több mint 150 ezret. 2012-es adatok alapján nagyságrendileg ezen bűncselekmények 5 százaléka volt rongálás, így hozzávetőlegesen napi 35 ilyen jellegű esetet jelentenek be Magyarországon.

Egy társasház esetében ezen események nem csupán egy károsultat érintenek: összefestett falak, megrongált, ellopott közös tulajdonú berendezések. A fővárosban például a rendőrség becslése szerint 4-500 graffitis tevékenykedik, akiket külön nyomozócsoporttal igyekeznek megfékezni, több-kevesebb sikerrel.

Ezek a gyakori káresetek amellett, hogy elcsúfítják a házat, helyreállításuk komoly anyagi terhet jelent a lakóközösségnek, sok esetben ráadásul nehéz forrást találni a helyreállításra. A Generali többlakásos épületbiztosításához kialakított új kiegészítő szolgáltatások többek között az ilyen jellegű költségekre is fedezetet nyújtanak.

A Generali Biztosító megújult társasház-biztosításának Vandalizmus mini csomagját választó házak lakóinak a közös használatú helyiségeik mellett mostantól a lakások különálló bejárati ajtói miatt sem kell aggódniuk, a biztosító ugyanis az új konstrukcióban már ezek összefestése esetén is kártérítést fizet.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek