Nagyon sikeres a K&H lakáshitelekben

2014.05.26. 11:51

Valutaváltó

A K&H Bank egy év alatt megháromszorozta, 4,5-ről 13 százalékra növelte piaci részesedését az újonnan kihelyezett lakáshitelek piacán – írja az MTI. A bank azt tapasztalta, hogy az államilag támogatott és a piaci alapon nyújtott lakáshitelek is népszerűek, továbbá egyre több, hitelét rendben fizető adós választja a meglévő hitelt kedvezőbb törlesztőrészletű megoldásra váltó hitelterméket.

A banknál 2013 utolsó negyedévében az azt megelőző hasonló időszakhoz képest több mint duplájára nőtt a hitelfelvételek száma. Az új igényléseken belül minden harmadik igénylő támogatott lakáshitel iránt érdeklődött. Ez a felfutás 2014 első negyedévében újabb lendületet kapott, és tovább nőtt a lakáshitel igénylések és folyósítások száma.

Az ügyfelek átlagosan 11 millió forint értékű, városi ingatlanokat vásároltak a támogatott lakáshitel segítségével. A korábbi évek hitelfelvételi trendjeinek megfelelően jellemzően 6 millió forint összegű hitelt vettek fel, 16 év futamidőre. Többségében 60 négyzetméter alapterületű városi lakásokat, illetve 130 négyzetméter nagyságú házakat választottak.