Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Majomharapásra van már biztosítása?

2014.05.29. 10:48

A K&H adatai alapján a nyár kimondottan veszélyesnek számít, hiszen ebben az időszakban átlagos felül kell a biztosítottaknak káresemény bekövetkezte miatt fizetni. Belföldön elsősorban kéz- és lábtörésekkel jelentkeznek a károsult ügyfelek, míg külföldön több esetben az egzotikus állatokkal gyűlik meg a nyaralók baja.

A K&H Magyarországon elsősorban a végtagtörések miatt fizet a legtöbbször. Az emberek jellemzően akkor törik el az emberek kezüket-lábukat, amikor ki-be szállnak a medencébe, vagy elcsúsznak a medence körüli vizes csempéken. Előfordult már olyan eset is, hogy egy csapatépítő tréningen résztvevő vendég a tiltó tábla ellenére beleugrott a leengedett medencébe. 

Az elcsúszásokból eredő sérülésekre, megfelelő feltételek esetén fizet a lakásbiztosításokhoz tartozó balesetbiztosítás, aminek ráadásul egész világra kiterjedő területi hatálya van. Érdemes azonban arra figyelni, hogy ez egy előre meghatározott összeget fizet, nem a ténylegesen felmerülő minden költséget téríti meg.

Egy külföldi kezelés esetén ez igen magas, így semmiképpen sem válthatja ki az utasbiztosítást. Itthoni utazások alatt történő baleseteknél viszont jól jöhet a kórházi tartózkodás vagy a munkaképtelenség idejére kapott biztosítási összeg.

Távoli országokba utazóknak szinte kötelező elem az utasbiztosítás, enélkül nem érdemes elindulni, hiszen számos veszélyforrás leselkedhet ránk, de akár még egy szimpla bokaficam kezelése is jelentős összegbe kerülhet. Ráadásul egy utasbiztosítás akkor is segítséget nyújt, ha olyan országba utazunk, amelyre  az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem terjed ki, és a poggyászkárokat, felelősségi károkat, a beteglátogatás költségeit is térítheti.

A biztosító szerint az állatokkal különösen érdemes vigyáznunk, számos példa van arra a biztosítások történetében, amikor egy-egy békésnek hitt állat megtámadta az ügyfeleket. Kanadában például egy apartman körül futkározó mókus harapott meg egy férfit. Balin a szabadon tartott majmok okozhatnak galibát, egy hölgy például majomharapás miatt nyújtott be kárigényt. De akadt olyan ügyfél is, akin valószínűleg a nem szakszerűen végzett masszázs okozott fizikai sérülést Délkelet-Ázsiában.