Bankká alakul az ING

2014.06.05. 15:38

Valutaváltó

Sajtóhíreket megerősítve a holland ING bejelentette, hogy idén bevezeti az amszterdami tőzsdére biztosítási és befektetéskezelői érdekeltségét, az NN Group N.V.-t, amelyhez a magyar ING Biztosító is tartozik. A részvények többségétől 2015 végéig, a maradéktól pedig 2016 végéig válik meg a cég. Ezt követően az ING tisztán bankként működik tovább - írja a portfolio.hu.

A tervezett elsődleges tőzsdei kibocsátást (IPO) követően csak a részvények kisebbségét adná el az ING részben intézményi, részben kisbefektetők számára. A tőzsdei bevezetést követő időszakban tehát az NN Group többségi részesedése az ING kezében maradna. A megmaradt részvények későbbi értékesítésére a csoport megállapodást kötne a befektetőkkel.

Az ING a válság kezdetén 10 milliárd eurós holland állami segítséget kapott, emiatt kell értékesítenie biztosítási tevékenységét, amelynek végén az ING bankként működik tovább. A bank a tervek szerint 2015 májusában fizetné vissza az állami segítség utolsó, 1,025 milliárd eurós részletét. Az NN Group részvényeinek többségétől 2015 végéig, a maradéktól pedig 2016 végéig válik meg a cég.