Marad az Erste

2014.07.04. 15:38

Valutaváltó

Az Erste magyarországi és romániai hitelezési veszteségek és a romániai cégérték leírások ellenére kitart leánybankjai mellett és egyik országból sem távozik - mondta Andreas Treichl, az osztrák Erste Group vezérigazgatója, írja az MTI.

"Eljön még az idő, amikor a részvényesek örülni fognak, hogy ott vagyunk Romániában és Magyarországon" - mondta Treichl az osztrák rádió déli híradójában. Hozzátette: a banknak egyes országokban problémái vannak, de ilyesmi mindig előfordulhat. Treichl szerint az Erste megfelelő tőkeerővel rendelkezik, és 2015-től jó évek következnek.

Az Erste árfolyama kora délutánig 15,6 százalékot esett a bécsi tőzsdén, miután a bank bejelentette, hogy az idén 1,6 milliárd euró konszolidált veszteséggel számol román és magyar érdekeltségeinek veszteségei miatt. A banknak várhatóan 1,7 milliárd helyett 2,4 milliárd euró céltartalékot kell képeznie.

Az Erste jelentős veszteségre számít Magyarországon a devizahiteles csomag miatt. A bank közleménye szerint részben emiatt terveznek nagyobb céltartalékot.