Árpád
-2 °C
3 °C

10-ből 4 kártyával lehet érintősen fizetni

2015.01.19. 15:36

A MasterCard közleménye szerint tavaly már tízből négy hazai kibocsátású bankkártya volt képes az egyérintéses, paypassos fizetésre. Az MNB adatai szerint egyébként szeptember végéig megduplázódott az egyérintéses bankkártyák száma, így meghaladva a 3,3 millió darabot.

Viszont nemcsak érintős bankkártyából, hanem az egyérintéses fizetésre alkalmas bankkártya-olvasó terminálból is egyre több van, tehát egyre több helyen lehet így fizetni.

A Magyar Nemzeti Bank statisztikáiból az is kiderül, hogy 2014 harmadik negyedévében a hazai, csaknem 86 millió bankkártyás fizetésből már minden hatodik volt egyérintéses, ami az előző negyedévhez képest 30 százalékos növekedést jelent mind a fizetések darabszámát, mind összértékét tekintve.

 

Az év végi adótörvényekkel ráadásul csökkentették a pénzügyi tranzakciós illetéket, ezért a bankoknak megéri majd érintős kártyákat adniuk, és valószínűleg egyre több olyan hely lesz, ahol elfogadják a paypassos bankkártyákat, erről itt írtunk bővebben.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?