Valamire készülnek a Raiffeisennél

2015.02.10. 08:03

Valutaváltó

Az osztrák Raiffeisen bankcsoport (RBI) hétfőn késő este, a New York-i tőzsdezárás után bejelentette, hogy eladja lengyelországi és szlovéniai leánybankjait és a Zuno direktbankját, az ázsiai és az amerikai piacról visszavonul, Magyarországon pedig optimalizálja tevékenységét – írja az MTI.

A szűkszavú sajtóközlemény a magyar leánybankkal kapcsolatban a működés optimalizálásáról ír, de arról nem, hogy ez pontosan mit is jelent.

A Raiffeisennel kapcsolatban már korábban is pletykáltak mindenfélét, még arról is volt szó egy ideig, hogy az azóta csődbe ment Széchenyi Bank fogja megvásárolni.

A bank tavaszi sajtótájékoztatóján Heinz Wiedner, a bank vezérigazgatója arról beszélt, hogy a magyar bankszektor meghatározó szereplője marad a Raiffeisen, és hogy bár egy ideje már veszteségesek. A vezérigazgató akkor azt is mondta, hogy nem akarják eladni a bankot.

A Raiffeisen Bank International (RBI) a tavalyi évet is a vártnál nagyobb veszteséggel zárta. A még nem végleges adatok szerint a tavalyi adózás utáni konszolidált vesztesége 493 millió euró volt, nagyobb az elemzők által várt 455 millió eurónál. A bank közölte, hogy nem fizet osztalékot idén.