2024. június 18. 18:00
Törökország 3
Georgia 1
BVB Stadion Dortmund I. forduló
2024. június 18. 21:00
Portugália 2
Csehország 1

Jól járnak a bankok a Buda-Cash-üggyel

2015.03.10. 07:41

Valutaváltó

A nyomtatott Napi Gazdaság keddi cikke szerint a  a bankok kifejezetten jól járnak azzal, hogy a befektetőknek egyik napról a másikra elszállt a bizalmuk a brókercégek iránt. Ez abból látszik, hogy bár még nem telt el sok idő a Buda-Cash-ügy kirobbanása óta, már most látszik, hogy egyre többen nyitnak számlát bankoknál – írja az MTI.

Ez a helyzet mostanában a bankoknál:

  • A Raiffeisen Banknál máris milliárdos nagyságrendekben tárgyalnak és az első utalások már be is érkeztek hozzájuk. 
  • CIB-nél is nagyon mozgolódást várnak a Buda-Cashsel kapcsolatban álló ügyfelektől, mivel egyre többen fordulnak majd el a kockázatosabb termékektől a botrány miatt.
  • A prémium ügyfélkörben százmilliós nagyságrendről számolt be az FHB Bank is: a bank várakozásai szerint akkor indul majd be rendesen a piac, ha az ügyfeleknek megtérül a káruk, és elkezdenek új szolgáltató, illetve új befektetések után nézni.
  • Szintén kivárásról számolt be a K&H, itt az ügyfelek egyelőre legfeljebb számlát nyitottak, mert még várják a kifizetéseket.
  • Más bankoknál ugyan nem feltétlenül a brókerbotránnyal magyarázzák, de mindenhol az érdeklődők és számlanyitók számának megugrásáról számoltak be az OTP-nél, az AXA Banknál és a Gránit Banknál is.