Rezsicsökkentéssel csábít a Budapest Bank

2015.08.10. 09:01

Valutaváltó

Érdekes árukapcsolással próbálja magához vonzani az ügyfeleket a nemrég államosított Budapest Bank: a Népszabadság arról ír, hogy hatszázalékos kedvezményt kaphat az állami Főgáznál a gázszámlájából az, aki a banknál nyit számlát.

A csali a Főgáz-kártya, ami a Budapest Bank hitelkártyája. Ha úgy fizetjük a gázszámlát a Főgáznak - ami jövő év végére már egyedüli lakossági szolgáltató lesz a piacon, vagyis mindenki tőle veszi majd a gázt - , hogy kiváltunk egy ilyen kártyát és csoportos beszedéssel minden hónapban arról vonják le a rezsit, akkor akár hat százalékot is jóvá ír a bank. De

a teljes kedvezmény csak akkor jár, ha folyó- vagy befektetési számlánk van a banknál, amire havonta legalább egy nettó minimálbérnyi összeget utalunk.
 

Ha csak úgy kiváltjuk a kártyát - ami egyszer 1320 forintba, havonta pedig még 80 forintba kerül - akkor maximum 3 százalékos kedvezmény jár, vagyis havonta maximum 1650 forint.

A Főgáz-kártyás kedvezmény sincs azért ingyen:

  • a Budapest Bank számlája havonta legalább 470 forint, kivéve, ha valakinek a minimálbére érkezik  a számlára (ekkor 290 forint), vagy ha több mint 150 ezer foritot utal a számlára, mert akkor ingyenes.
  • a Főgáz-kártya mellé bankkártyát is kel váltani, ami első évben 3590, utána 5990 forintba kerül egy évben,
  • ráadásul ahhoz, hogy csökkentsük a rezsinket, ezzel a bankkártyánkkal havonta legalább 30 ezer forintot kell vásárolni.

A Népszabadság úgy számol, hogy a havi maximum 3300 forintos kedvezményért így első  évben nagyjából 6000, utána pedig évi 8000 forintot fizetnének a fogyasztók, miközben a pénzügyeink nagy részét át kellene vinniük a Budapest Bankhoz.

Update: a Budapest Bank cikkünkkel kapcsolatban azt írta, hogy a Főgáz kártya már 2009 óta elérhető a banknál, úgyhogy ennek a terméknek nincs köze ahhoz, hogy a céget idén megvette az állam a GE Capitaltól. A bank azt is írta, hogy 

  • a hatszázalékos Főgáz-kedvezményhez nem befektetési számlát, hanem befektetési kártyát kell igényelni
  • Főgáz kártyával nem csak csoportos beszedéssel, de az ügyfélszolgálatokon is be lehet fizetni a gázszámlát
  • a folyószámlacsomaghoz pedig nem kötelező a debit kártyát váltani