Egyelőre nem sok embert hozott lázba a magáncsőd

2015.09.10. 08:36

Valutaváltó

Rétvári Bence szerint pár százan érdeklődtek eddig a magáncsőd az egész országból. Mondjuk szerinte az jelentős érdeklődést jelez, hogy öt nap alatt ötezer kattintást vonzott be a honlapjuk, írja az MTI.

Az öt nap alatti ötezer kattintás egy közepesebb blognak is rettenetesen kevés lenne, persze a valódi érdeklődést csak hónapok múlva lehet majd lemérni, a ténylegesen megkötött szerződések számából.

Most indult

Szeptember 1-jétől él nálunk is a magáncsőd intézménye, amit azért találtak ki, hogy megvédje az eladósodott családokat attól, hogy a bank elárverezze a fejük fölül a lakást. Az adósok a kilakoltatást a pénzügyi autonómiájuk ideiglenes elvesztésével és 5-7 év kőkemény spórolással kerülhetik el, a végén pedig még az sem biztos, hogy megtarthatják az addigi lakásukat. De legalább a végén a bank leszáll róluk.

Sietne a kormány nagyon

Elsőre azoknak kell benyújtaniuk ilyen kérelmet, akik forintosított devizahitellel rendelkeznek. Nekik nagyon gyorsan, október végéig kell beadniuk ezt a köteg nyomtatványt. De elvileg minden érdeklődőnek segítenek kitölteni a papírokat a területi kormányhivatalok.

Érdekes még, hogy a villámtempóban, most nyár végén egyhetes turnusokban kiképzett friss vagyonfelügyelőket októberben majd személyiségfejlesztő tréningre akarják küldeni, hogy tudjanak majd ügyesen kommunikálni az általuk irányított családokkal.