Judit
3 °C
7 °C

Újabb két pénzintézet neve tűnik el

2015.10.12. 07:47

Hamarosan két újabb takarékszövetkezet neve tűnhet el, miután a nagyecsedi székhelyű Nagyecsed és Vidéke Takarékszövetkezet, valamint a kisvárdai központú Rétköz Takarékszövetkezet beolvad a nyíregyházi székhelyű Szabolcs Takarékszövetkezetbe - írja a Napi.hu.

Az egyesülési szerződés dátuma szeptember 10., az egyesülés tervezett időpontja pedig 2015. október 31., de legkésőbb a cégbejegyzés tényleges napja - derül ki a Cégközlönyből.

Az egyesülést követően létrejövő takarékszövetkezet tőkéjének és üzemméretének nagyságából következően biztonságosabb, jobban ellenáll a piaci kihívásoknak és hosszú távon biztosítani képes a prudenciális tőkekövetelményeknek történő, az Integrációs törvény szerinti, továbbá a pénzügyi intézmények tevékenységével szemben megfogalmazott új elvárásoknak való megfelelést. Hatékonysága révén tulajdonosai osztalékelvárásainak is meg kíván felelni - olvasható az egyesülési tervben.

Az utóbbi hónapokban felpörgött az egyesülési láz, jó néhány takarék döntött a beolvadásról.

Csak szabályosan

Egy takarék beolvadásának feltétele az MNB mint felügyeleti hatóságnak az átalakuláshoz adott engedélye, továbbá a Szövetkezeti Hitelintézetek Integrációs Szervezetétől (SZHISZ) jóváhagyást kell szerezni az alapszabály módosításához és az elszámolásról szóló végleges szabályzathoz. Az átalakulás engedélyezésére a Takarékbank Zrt.-nek is rá kell bólintania.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?