Tud még tovább drágulni a kötelező

2015.10.29. 07:53

Valutaváltó

Tovább fog drágulni a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás a Biztosítás.hu és a Netrisk szerint, írja az MTI. Megmérték, hogy az autósok néhány száz forinttal olcsóbb ajánlatért már nem váltanak, pedig korábban még ennyi is bőven számított.

Ezt pedig a biztosítók ki is fogják használni.  Az év közi kisebb, de folyamatos emelés nem tűnt fel az autósoknak, vagy nem zavarta őket eléggé, várhatóan most sem fogja annyira. Az összehasonlító oldalak kevesebb biztosítót váltó emberre is számítanak. Ráadásul most az Astra csődje miatt még a megbízhatóság miatti drágább szolgáltatást is várhatóan nagyobb sikerrel el lehet majd sütni az autósoknál.

Korábban már írtunk a folyamatos, észrevehető drágulásról. A Netrisk indexe szerint jelenleg 28 ezer forintos átlagos éves díj körül járunk itthon.

Ez 20-25 százalékkal magasabb, mint egy éve volt, és több mint a duplája annak, amit tavaly novemberben, a kampány idején átlagosan ajánlottak a biztosítók egy átlagos autósnak. 

Tóth Sándor, a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület (Köbe) vezetője szerint a sima kocsiknál az olcsó benzin az oka az áremeléseknek, többet tudunk autózni, és több kárt okozunk. A teherautóknál a sofőrök hiánya miatt több a kár. A teherautó-sofőrök hiánya pedig még évekig eltarthat Magyarországon.