Jóváhagyták a Citibank eladását

2015.12.18. 14:03

Valutaváltó

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyták, hogy az Erste Bank Hungary Zrt. és leányvállalata az Erste Befektetési Zrt. megvásárolja a Citibank lakossági üzletágát - jelentette be a két pénzintézet az MTI-hez pénteken eljuttatott közös közleményben.

A tranzakció révén az Erste Bank a második legnagyobb lakossági portfólióval rendelkező bankká válik Magyarországon. A tranzakcióval az Erste egyedülálló pozícióba kerül a magyar bankpiacon a két vállalat kiemelkedő értékeinek - az Erste Bank széles fiókhálózatának és univerzális banki szolgáltatásainak, valamint a Citibank piacvezető ügyfélkiszolgálási gyakorlatának - összevonása révén - olvasható a közleményben.

Az ügyfélszámlák átadása 2016 utolsó negyedéve előtt nem várható. Addig a Citibank ügyfeleinek semmilyen teendőjük nincs. A Citibank a rendes ügymenet szerint működik tovább, beleértve az ügyfelek kiszolgálását és az ügyfélszerzési tevékenységeket is.

A közlemény rögzíti, hogy a Citibank Europe plc adta el a Citibank lakossági betéti- és befektetési-, személyi hitel-, hitelkártya, valamint a mikrovállalatokat kiszolgáló (CitiBusiness) üzletágait, és azt hogy az ügylet magában foglalja a lakossági üzletág alkalmazottainak átvételét is.