Koronavírus adatok

2022. jan. 20.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Ágnes
-5 °C
2 °C

Tömegesen rúgtak ki biztonsági őröket a dunántúli OTP-kből

2016.01.08. 16:37

Valutaváltó

Az utóbbi időszakban tömegesen mondtak fel az OTP biztonsági őreinek a Dél-Dunántúlon, ráadásul a biztonsági őrök elmondása szerint sokaknak csak a felmondás előtt egy-két nappal szóltak - írja a Sonline.hu.

A lapnak nyilatkozó biztonsági őrök azt mondták, már korábban is hallottak félinformációkat az elbocsátásokról, de amikor rákérdeztek, azt mondták nekik, hogy hírzárlat van az ügyben. Azt is elmondták, hogy csak a nagyobb fiókokban, mint például a kaposváriban és a siófokiban maradtak őrök, a kisebb fiókokban nem lesz mostantól biztonsági személyzet.

Az OTP régebben Pintér Sándor biztonsági cégével, a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt.-vel szerződött, de a bizonságiak a lapnak azt mondták, hogy ők már az "alvállalkozók alvállakozóinak" alkalmazásában álltak, sőt később arra is rájöttek, hogy nincsenek bejelentve. Ekkor a hatóságokhoz fordultak, de a bejelentésükből nem lett semmi.

Az OTP szerint az az oka az elbocsátásoknak, hogy a fiókokban megfelelő szintű biztonságtechikai megoldások (pl. riasztó, biztonsági kamera, időzáras pénztároló, stb.) állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ne legyen szükség még biztonsági személyzetre is. Azt is megemlítették, hogy az országban egyre kevesebb a bankrablás, mert a rendőrség viszonylag eredményes a tettesek elfogásában.Valutaváltó

  • Vennék
  • Bankszámla