Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Az OTP megveszi azt AXA Bankot

2016.02.03. 10:00

Az OTP Bank és az AXA Bank Europe SA megállapodást írt alá az AXA Bank magyarországi üzletágának megvásárlásáról - jelentette be a magyar pénzintézet szerdán a Budapest Értéktőzsde (BÉT) honlapján.

Az AXA Bank elsősorban a jelzáloghitelezésben erős a magyar piacon. Az OTP Bank jelzáloghitel állománya az üzletág átvételével mintegy negyedével fog nőni az OTP közleménye alapján. Az AXA Bank átvétele magában foglalja

  • a lakossági hitel,
  • a megtakarítási,
  • valamint a vállalati területet,
  • illetve a bank alkalmazottainak átvételét. 

Az integrációs folyamat 2016 végén zárulhat le, írja az MTI. A belgiumi székhelyű AXA Bank Europe, a francia AXA biztosító banküzlettel foglalkozó érdekeltsége. Az AXA Bank Europe Hungary 2014-ben 37,8 milliárd forint veszteséget könyvelt el és működésének hat éve alatt 108 milliárd forintos veszteséget szenvedett el Magyarországon. Mérlegfőösszege 2014 végén 351 milliárd forint volt, 7 bankfiókot működtetett.

Az OTP Bank MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint az AXA Bank ügyfeleinek jelenleg semmilyen teendőjük nincs, a kondíciók valamennyi szerződés esetében változatlanok maradnak. A tranzakció lezárásáig az eddigiekben is használt csatornákon, változatlan módon intézhetik bankügyeiket.