Tényleg Rogán ismerősei nyerték az Eximbank 16 milliárdját

2016.03.11. 17:37

Valutaváltó

Először még csak egy furcsa és igen nagy összegű pályázat szúrt szemet sokaknak, az Eximbank ugyanis villámgyorsan akart felállítani egy 16 milliárdos kockázati tőkealapot.

Az akkori kérdéseinkre azt mondták, hogy minden teljesen jogszerű. És ők igazából egy olyan céggel akarnak szerződni, amelyik ilyen szupergyorsan, 10 nap alatt is fel tud készülni egy ilyen nagy és váratlan pályázatra. 

Végül tényleg az előre megjósolt GB & Partners nyerte a villámpályázatot, ami Rogán ismerőseinek érdekeltsége, írta a Forbes. Gubicza Ágoston és Boris Mihály cége ez ugyanis: Gubicza neveli Rogán első házasságából született elsőszülött gyerekét, Boris Mihály pedig a Pasa parkban szomszédja Rogánnak. Egyébként ott szintén szomszédjuk a kiíró Eximbank vezérhelyettese, Puskás András, aki egyébként Rogán alpolgármestere volt hosszú ideig az V. kerületben. 

Gubiczáék cégével 2,45 százalékos alapkezelési díjban állapodtak meg, ami a befektetési időszak alatt 392 millió forintos várható bevételt jelent majd az állami kiírás szemfüles nyerteseinek.