2024. június 20. 15:00
Szlovénia 1
Szerbia 1
Fussballaréna München II. forduló
2024. június 20. 18:00
Dánia 1
Anglia 1
Frankfurt Arena II. forduló
2024. június 20. 21:00 ÉLŐ
Spanyolország 0
Olaszország 0

Európában mindenhol megbukott, szóval nekünk kell

2016.03.24. 08:38

Valutaváltó

Szupergyorsan átment a képviselőkön a Nemzeti Otthonteremtési közösségek (nok) elfogadása, azonban valószínűleg nem voltak teljesen képben, amikor megszavazták, írja a Figyelő.

A kormány sokszor beszélt arról, hogy miért nem jelezték a versenytársak a devizahitelezésnél, hogy mindez nagyon kockázatos. Most az új nok nevű fogyasztói csoportok versenytársa, a lakástakarékpénztáros támogatások elosztásában érdekelt Fundamenta ezért bejelentette, hogy ők akkor most szólnak, hogy ez nagyon veszélyes.

Az ilyen fogyasztói csoportok ugyanis nem azokra fognak rádőlni, akik kitalálták, és hülyére keresték magukat velük. Hanem 5-6 év múlva minden adófizető és az akkori magyarországi bankok moshatják majd el a szennyest befuccsoló fogyasztói csoportok után. A program elsőre is feltűnő kockázatairól egyébként itt írtunk, félő, hogy az egész azoknak a spekulánsoknak érheti majd meg igazán, akik le tudnak rántani egy kevésbé tudatos, szegényebb réteget.

A Figyelő szerint nok-ok kevesebb kontrollal működő pénzügyi intézmények lesznek majd azzal a plusszal, hogy időnként lakásokat "sorsolnak", mint gépkocsi-nyereménybetétkönyvnél. Ez a vásárlói csoport-koncepció a nagy értékű vételeknél már egész Európában megbukott. Ez ugyanis leginkább

egy olyan betétgyűjtő szervezet lesz, amire nem vonatkozik majd a bankokra kitalált szigorú tőkekövetelmény rendszer.

A fogyasztói csoportok kockázatos, de cserébe rosszul működő rendszerek. A Figyelő szerint felvetődik, hogy kormányközeli magánérdekek bulija ez az egész. Ráadásul teljesen érthetetlen, hogy egy ilyen tisztán gazdasági kérdésnek hogy lehetett eleve Rogán Antal, a kormányzati kommunikációért felelős miniszter a gazdája.