Konstantin
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
14 °C
28 °C

Ingyen adnák a bankok a pénzünket, mégsem kell

2016.04.08. 07:50

Valutaváltó

Bár 2014 óta havonta kétszer mindenki fölvehetne ingyen pénzt a bankkártyájáról, amivel több ezer forintot spórolhatna meg, mégis a bankkártyások negyede nem él ezzel a lehetőséggel - írj a Világgazdaság. Pedig semmi mást nem kéne tennie az embereknek, mint nyilatkozni a bankjuknál, hogy szeretnének havonta kétszer maximum 150 ezer forintot ingyen kivenni. Ez ne kerül semmibe, ráadásul a bankok online rendszerében is meg lehet tenni, be sem kell menni a bankba. Az ügyfelek egy jó része viszont vagy nem tud arról, hogy lehet élni ezzel a lehetőséggel, vagy nem ért rá kitölteni a nyilatkozatot és elfelejtette.

Pedig elég sokat lehetne megspórolni így, a bankok ugyanis a 0,6 ezrelék tranzakciós illeték mellett még több száz forintnyi díjat is felszámolhatnak a saját automatáik használatára, más bankok automatáinál pedig 1-1,5 százalékot is levehetnek. Így bizonyos számlacsomagoknál simán összejöhet az, hogy 150 ezer forint felvételénél 2-3 ezer forintot is otthagyunk a banknál. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek