Menyhért, Mirjam
18 °C
29 °C
Index - In English In English Eng

Az ügyészség elutasította az Együtt feljelentését az MNB-alapítványok ügyében

2016.05.06. 13:08

A Fővárosi Főügyészség elutasította az Együtt - a Korszakváltók Pártja feljelentéseit, amit a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alapítványai ellen tettek - ismertette a döntést pénteki budapesti sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor, a párt elnöke.

Szigetvári elmondta, hogy hűtlen és hanyag kezelés gyanúja miatt tettek feljelentést április 25-én, mert a párt szerint feltűnő értékaránytalanság történt, amikor a jegybank alapítványai több mint félmilliárd forint értékben vásároltak szponzorált médiatartalmakat a New Wave Kft.-nél. Szintén feljelentést tettek, mert Matolcsy György jegybankelnök Sakk és póker című könyvét a Kairosz kiadónál, több nyelven, nyelvenként több mint kilencmillió forintért adták ki, írja az MTI.

Szigetvári a feljelentés elutasítását felháborítónak nevezte. Úgy fogalmazott: az ügyészség nem hogy nyomozni nem hajlandó, de kevesebb mint három napot szántak a tájékozódásra, ugyanis az elutasító határozat már április 28-án megszületett.

Szigetvári Viktor kijelentette: "az ügyészség azért csinálja ezt, mert Orbán Viktortól Polt Péter legfőbb ügyész és Ibolya Tibor fővárosi főügyész azt a felhatalmazást kapta, hogy kimossa az ilyen bűnökből Matolcsy Györgyöt, kimossa az ilyen bűnökből Polt Péter feleségét" és azokat a kuratóriumi döntéshozókat, akik több milliárdot pazaroltak el olyan célokra, amelyek nem tartoztak volna a jegybank vagy alapítványainak tevékenységi körébe. Az Együtt keresi a jogi eszközöket, hogyan tudja folytatni az ügyet - mondta.