Jól járt a kamara az MNB-s alapítványi pénzekkel júniusban

2016.08.09. 08:19

Valutaváltó

Több mint 61 millió forinttal támogatott összesen 22 tételben intézményeket és magánszemélyeket a Magyar Nemzeti Bank négy alapítványa júniusban - írja a Világgazdaság az alapítványok honlapjára felkerült friss adatok alapján.

A legnagyobb támogatást, 43 millió forintot a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara kapta a Pallas Athéné Domus Innovationis alapítványtól. A második legnagyobb támogatást a Pallas Athéné Domus Animae adta: a 8,4 millió forintnyi pénz négyfelé oszlott, de a legtöbbet, 3,8 milliót a Sopiane Kulturális Egyesület kapta az „Egyetemek, főiskolák hatásai a Pannon-térség fejlődésére” című konferencia megrendezésére.

A Pallas Athéné Domus Concordiae 5,4 millió forint támogatást osztott ki, amiből l 4 milliót a csíkszeredai Segítő Mária Gimnázium alapítványai kaptak a taneszköz beszerzésével kapcsolatos költségek finanszírozására.

A Pallas Athéné Domus Scientiae nem támogatott intézményeket, csak magánszemélyeket, szám szerint 13-at. Ők fejenként 50 és 600 ezer forint közötti összegeket kaptak. Az alapítványok azt is közzétették, hogy júniusban 9,5 milliárd forint értékben értékesítettek állampapírokat.