MNB-s alapítvány támogatásával tart előadást a kamudoktor az MTA-n

2016.11.16. 22:36

Valutaváltó

A John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ december 2-án az MTA-n tart konferenciát a Matolcsy-féle Pallas Athéné Domus Animae Alapítvány támogatásával, ahol Kertész-Bakos Ferenc, a jegybanki alapítványok által rommá támogatott, azóta az Oktatási Hivatal által a nyilvántartásból törölt John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központ kitalálója - írja a Magyar Narancs.

Kertész-Bakos korábban arról vált hírhedtté, hogy egy amerikai kamulovagrend kamuegyetemének kamudoktori papírjaihoz segített hozzá közszereplőket.

Kertész-Bakos a Wekerle Sándor Üzleti Főiskola tanára, korábban csupa zavaros oktatási ügy kapcsán bukkant fel a neve a médiában. Először 2013-ban találták meg, amikor kiderült, hogy a Zöldhatóságot vezető Tolnai Jánosné „Tüzépes” Kati diplomája arról a kamuegyetemről származik, amelynek Kertész-Bakos a dékánja. Kertész ragaszkodik hozzá, hogy doktor, de ezt papírral nem tudja igazolni.

A sümegi közösségi főiskolával és Kertész-Bakossal a Pallas-alapítványok pénzszórásának napvilágra kerülése után  foglalkoztunk bővebben , ekkor derült ki ugyanis, hogy a jegybank közvetve 28 millió forint közpénzzel támogatta a John Henry Newman Oktatási Központot. A kamuegyetemet végülki is rúgták Sümegről.

Az MTA a lapnak megerősítette, hogy lesz ilyen konferencia. Az esemény leírása szerint az "argentin szuverén adósság kezelésének alternatív módszertana és annak tanulságai a magyar párhuzamok tükrében című kutatási program eredményeit a kutatási programban részt vevő és meghívott nemzetközi szakértők közreműködésével szakmai zárókonferencián mutatják be".