Csütörtökig lehet kötelezőt váltani

DEBRE20161124002
2016.11.29. 07:47

Valutaváltó

Csütörtökön éjfélig válthatnak kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást azok az autósok, akiknek január 1-jére esik a biztosításuk évfordulója - írja a Világgazdaság.

A lap cikke szerint ha valaki addig nem mondja fel a biztosítását, akkor jövőre is marad a mostani cégnél. Új szerződés megkötésére december 31-ig van idő.

A Netrisk adatai szerint az új ügyfelekért folytatott versenyben eddig a K&H áll a legjobban, a második az Union, harmadik pedig a Groupama. Ezekkel a biztosítókkal a biztosítást váltók 67 százaléka kötött biztosítást.

A cikkből az is kiderül, hogy egy most váltó autós átlagosan hatezer forinttal fog kevesebbet fizetni, mintha maradt volna. Sokan viszont nem a spórolás, hanem az MKB Biztosító kivonulása miatt váltottak, hiszen ez a biztosító egyoldalúan felmondja az évfordulós ügyfelek szerződését. Az MKB ügyfeleit a CIG Pannónia vette át, ami viszont szintén már csak papíron szereplője a kgfb-piacnak.

Az alkuszok várakozásai alapján nagyjából 120 ezren cserélhetik le a biztosítójukat, összesen pedig a Magyar Biztosítók Szövetségének adatai alapján 1,7 millió autós lehet érintett a kampányban.

Borítókép: Czeglédi Zsolt / MTI