Nem ment a legális pénzmosás most ősszel

2016.12.15. 08:25

Valutaváltó

Ha esetleg olyan bevételei voltak, ami után elfelejtett adózni, az a legtöbb embernél probléma. De ha elég nagyban csinálja, akkor legálisan megúszhatja az egészet a lassan három éve életben lévő legális állami pénzmosási programunkkal. 

Teljesen törvényes az egész, és lehet róla nyíltan beszélni is, meg minden.

Az állami pénzmosási programunk lényege, hogy a legalább 5 millió forintos összeg származását és a közteher megfizetését nem firtatja az adóhatóság, ha meghatározott feltételekkel öt évre államkötvénybe fekteti a pénzt homályos jövedelem szerzője. Az ötödik év után a pénzt adómentesen ki lehet venni a kamatokkal együtt, és soha senki nem akadékoskodhat utána, hogy honnan jött igazából pénz. 

Eddig eléggé pörgött is a dolog, most viszont egy kicsit lelassultunk, a pénzmosásos számlák befizetéseinek értéke csak 7,67 milliárd forint volt, írja a Világgazdaság. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél ezzel az állampapíros szórakozással

átlagosan 95 millió forintot mosna tisztára. 

Ez csak a pillanatnyi állapot, eddig, pontosabban szeptember végéig az állami pénzmosásból egy ügyfél átlagosan az ismeretlen helyről szerzett pénzéből csak 73 millió forintot tudott tisztán, legálisan kivenni.