Rafael
17 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Nem ment a legális pénzmosás most ősszel

2016.12.15. 08:25

Ha esetleg olyan bevételei voltak, ami után elfelejtett adózni, az a legtöbb embernél probléma. De ha elég nagyban csinálja, akkor legálisan megúszhatja az egészet a lassan három éve életben lévő legális állami pénzmosási programunkkal. 

Teljesen törvényes az egész, és lehet róla nyíltan beszélni is, meg minden.

Az állami pénzmosási programunk lényege, hogy a legalább 5 millió forintos összeg származását és a közteher megfizetését nem firtatja az adóhatóság, ha meghatározott feltételekkel öt évre államkötvénybe fekteti a pénzt homályos jövedelem szerzője. Az ötödik év után a pénzt adómentesen ki lehet venni a kamatokkal együtt, és soha senki nem akadékoskodhat utána, hogy honnan jött igazából pénz. 

Eddig eléggé pörgött is a dolog, most viszont egy kicsit lelassultunk, a pénzmosásos számlák befizetéseinek értéke csak 7,67 milliárd forint volt, írja a Világgazdaság. Ez azt jelenti, hogy egy ügyfél ezzel az állampapíros szórakozással

átlagosan 95 millió forintot mosna tisztára. 

Ez csak a pillanatnyi állapot, eddig, pontosabban szeptember végéig az állami pénzmosásból egy ügyfél átlagosan az ismeretlen helyről szerzett pénzéből csak 73 millió forintot tudott tisztán, legálisan kivenni.  

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!