Árpád
-2 °C
4 °C

Felgyorsítanák a magáncsődöt

2017.02.04. 16:33

Az Igazságügyi Minisztérium közlése alapján a Magyar Idők arról ír, hogy a következő hetekben összegyűjtik a tapasztalatokat, és utána módosítanák az eddig eléggé sikertelen magáncsőd szabályait.

A program alacsony hatékonyságára utal az is, hogy január végéig összesen csak 659 alkalommal jelentettek csődöt adóssággal küzdő magánszemélyek. A kormány azt szeretné elérni, hogy az adósoknak és a hitelezőknek jobban megérje a csődvédelem elindítása, és hogy az eljárás is gyorsuljon.

A magáncsőd lényege, hogy ha az adós fizetésképtelen, akkor dönthet úgy, hogy csődbe megy, és megpróbálhat megegyezni a hitelezőivel valami olyan megoldásban, ami megkönnyíti a hitel visszafizetését, vagy lehetővé teszi az adósság legalább egy részének a visszafizetését. Az adós mellé az állam kirendel egy vagyonfelügyelőt is, aki külön rendelkezik majd azzal a számlával, ahova az adósnak az összes jövedelme befolyna az eljárás ideje alatt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?