Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Összeomlott az Erste netbankja

2017.02.07. 11:04

Lehalt az Erste netbankja, a honlapjukra ki is írták, hogy baj van. Illetve egészen pontosan azt, hogy "átmeneti túlterheltség miatt a megszokottnál a hosszabb időt vagy többszöri próbálkozást vehet igénybe" a netbankolás. Olvasóink tapasztalata szerint ez egy nagyon finom megfogalmazása annak, hogy összeomlott az egész.

Tapasztalt kommunikátorok

A kommunikációval is akadnak gondok, mert mintha az ügyfélszolgálati telefon is elromlott volna. Vagy most inkább nem használják, mindenesetre ki se csörög. Megkérdeztük az Erstét is, hogy mikorra oldják meg várhatóan a dolgot, frissítjük a cikket, ha válaszoltak.

Az ügy hátterében az állhat, hogy most vették át a citibankos ügyfeleket. Az átállás után megnövekedett forgalmat viszont ezek szerint nem bírta a rendszerük. A zökkenőmentes átállás érdekében pár napja le is állították a rendszert, hogy felkészítsék a megváltozott körülményekre. Úgy néz ki, nem sikerült.

Az ügyfélszámlák teljes átvételét az eredeti tervek szerint tavaly októbertől intézték volna egyébként. A felvásárlással az Erste a második legnagyobb magyar lakossági bank lett az OTP után.

Frissítés: Az Erste nem válaszolt arra, hogy miért nem megy az ügyfélszolgálat se, vagy hogy mikorra javítják a meg a netbankot. Megismételték viszont a honlapra kiírt üzenetet.

Frissítés2: Délutánra már helyenként akadozva, de többeknek lehetett már ügyeket intézni a rendszerben.