Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Kaotikus cég részvényeit törlik a tőzsdén

2017.02.22. 13:26

Március elsején törlik a TWD Investments Nyrt. részvényeit a budapesti tőzsdéről, mert az MNB több olyan jogsértést talált a cégnél, ami miatt a részvények nem maradhatnak a tőzsdén - derül ki a jegybank közleményéből.

A jegybank tavaly októberben függesztette fel ideiglenesen a cég részvényeinek kereskedését, mert megsértették a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. A jegybanki vizsgálatból kiderült, hogy a TWD Investments Nyrt. a részvényeinek értékét és hozamát, illetve a társaság megítélését érintő legalapvetőbb információkról sem tájékoztatja a befektetőket és az MNB-t. 

A jegybank által most feltárt – a kibocsátó belső működésében rejlő – rendkívül súlyos és kiterjedt jogsértések miatt a kibocsátó nem tud megfelelni a tőzsdei nyilvános részvénytársaságok átlátható működési követelményeinek, és a tőzsdei szereplésre vonatkozó minimális szakmai elvárásoknak sem. Kötelezettségei megszegésével a TWD Investments Nyrt. a szabályosan működő kibocsátók mellett negatívan befolyásolja a tőzsde intézményének megítélését is.

A részvények utolsó kereskedési napja 2017. február 24., miután azonban a fennálló jogsértések miatt a részvényforgalmazás visszaállítására nincs lehetőség, ez csupán egy technikai dátum, az értékpapírokkal a tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?