Kaotikus cég részvényeit törlik a tőzsdén

2017.02.22. 13:26

Valutaváltó

Március elsején törlik a TWD Investments Nyrt. részvényeit a budapesti tőzsdéről, mert az MNB több olyan jogsértést talált a cégnél, ami miatt a részvények nem maradhatnak a tőzsdén - derül ki a jegybank közleményéből.

A jegybank tavaly októberben függesztette fel ideiglenesen a cég részvényeinek kereskedését, mert megsértették a tájékoztatási kötelezettségre vonatkozó előírásokat. A jegybanki vizsgálatból kiderült, hogy a TWD Investments Nyrt. a részvényeinek értékét és hozamát, illetve a társaság megítélését érintő legalapvetőbb információkról sem tájékoztatja a befektetőket és az MNB-t. 

A jegybank által most feltárt – a kibocsátó belső működésében rejlő – rendkívül súlyos és kiterjedt jogsértések miatt a kibocsátó nem tud megfelelni a tőzsdei nyilvános részvénytársaságok átlátható működési követelményeinek, és a tőzsdei szereplésre vonatkozó minimális szakmai elvárásoknak sem. Kötelezettségei megszegésével a TWD Investments Nyrt. a szabályosan működő kibocsátók mellett negatívan befolyásolja a tőzsde intézményének megítélését is.

A részvények utolsó kereskedési napja 2017. február 24., miután azonban a fennálló jogsértések miatt a részvényforgalmazás visszaállítására nincs lehetőség, ez csupán egy technikai dátum, az értékpapírokkal a tőzsdei forgalomban már nem lehet kereskedni.