Donát
-4 °C
2 °C

Egyesül az Erste, az Union és a Vienna Life Biztosító

2017.04.24. 17:19

Várhatóan 2018. január 1-jével egyesülni fog a Vienna Insurance Group (VIG) három magyar biztosítótársasága: az Erste Biztosító, az Union Biztosító és a Vienna Life Biztosító – írja a Portfolio. A cégek az egyesülést követően Union néven folytatják a működést.

A három társaság együtt nagyjából egymillió ügyfelet szolgál ki. Lehel Gábor, a Union Biztosító elnök-vezérigazgatója azt mondta, az egyesülés nem befolyásolja az ügyfelek meglévő szerződéseit illetve ezzel kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincs.

A közlemény szerint a Vienna Insurance Group, mint tulajdonos megerősíti a magyar piac iránti elköteleződését. Magyarországon a cég legalább 10 százalékos részesedést szeretne elérni.

A 2016. év végi adatok alapján az új biztosító piaci részesedése 7,6 százalékot tenne ki 69,8 milliárd forint díjbevétellel, ebből 26,1 milliárd nem-élet-, 43,6 milliárd forint pedig életbiztosítás, ami az ötödik helyet jelenti a piac ezen szegmensében.

A három biztosító közül az Erste és a Vienna Life alapvetően a személybiztosítási szektorban érdekelt, míg az Union Biztosító más területeken számít fontos piaci szereplőnek.