Lázár, Olimpia
-6 °C
-3 °C

Problémás lehet a zaklató befektetési cég

2017.07.03. 10:28

A jegybank vizsgálata alapján versenyhivatali eljárást kezd a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata miatt – derül ki a jegybank közleményéből.

A céggel konkrétan az a baj, hogy telefonon ismétlődően sürgetik az ügyfeleket és valótlanságokat állítanak általuk nyújtott szolgáltatásokról. Mindez a jegybank szerint kimerítheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényben foglaltakat. Az MNB ezt úgy derítette ki, hogy helyszíni ellenőrzést tartott az Invest and Trade Kft. székhelyén, tanúként hallgatta meg a társaság néhány munkatársát, valamint jelenlegi és potenciális ügyfeleit.

A jegybank a cég megbízójának felügyeletét ellátó ciprusi pénzügyi felügyeleti hatóságnál is jelezte, hogy a rendelkezésre álló információik alapján nem zárható ki, hogy az Invest and Trade Kft. üzleti gyakorlata a megbízója, a Goldenburg Group Limited által követett és elvárt üzleti modellből fakad. Az MNB emellett kezdeményezte a ciprusi felügyeleti hatóságnál, hogy szükséges lenne annak vizsgálata, hogy a Megbízó miképpen tesz eleget a pénzmosási jogszabály szerinti ügyfél-átvilágítási kötelezettségeinek.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!