Helén
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Eredmények

Karácsony Gergely

Ellenzéki Összefogás
50.86%

Tarlós István

FIDESZ-KDNP
44.1%

Problémás lehet a zaklató befektetési cég

2017.07.03. 10:28

A jegybank vizsgálata alapján versenyhivatali eljárást kezd a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a az Invest and Trade Kft. befektetési ügynöki gyakorlata miatt – derül ki a jegybank közleményéből.

A céggel konkrétan az a baj, hogy telefonon ismétlődően sürgetik az ügyfeleket és valótlanságokat állítanak általuk nyújtott szolgáltatásokról. Mindez a jegybank szerint kimerítheti a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot tiltó törvényben foglaltakat. Az MNB ezt úgy derítette ki, hogy helyszíni ellenőrzést tartott az Invest and Trade Kft. székhelyén, tanúként hallgatta meg a társaság néhány munkatársát, valamint jelenlegi és potenciális ügyfeleit.

A jegybank a cég megbízójának felügyeletét ellátó ciprusi pénzügyi felügyeleti hatóságnál is jelezte, hogy a rendelkezésre álló információik alapján nem zárható ki, hogy az Invest and Trade Kft. üzleti gyakorlata a megbízója, a Goldenburg Group Limited által követett és elvárt üzleti modellből fakad. Az MNB emellett kezdeményezte a ciprusi felügyeleti hatóságnál, hogy szükséges lenne annak vizsgálata, hogy a Megbízó miképpen tesz eleget a pénzmosási jogszabály szerinti ügyfél-átvilágítási kötelezettségeinek.