Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szabálytalan volt az FHB nyereménybetétje, fizethetnek

2018.01.22. 10:13

Nyolcmilliós bírságot szabott ki a felügyelet az FHB-ra, olyan szabálytalannak találták a bank nyereménybetét termékét. Az OTP-nél is találtak a hasonló terméküknél hiányosságokat, de ott ezek kevésbé lehettek súlyosak, őket ugyanis nem bírságolták meg, áll az MNB közleményében.

Az FHB-nál komoly gondok lehettek a nyilvántartásokkal, őket külön felszólították, hogy "zárt, nyomon követhető rendszerben vezessék a nyereményalap képzésével kapcsolatos nyilvántartásaikat". De egyebek mellett rendesen kéne dokumentálniuk a sorsolások előkészítését és a tárgynyeremények beszerzését is. 

Az MNB egyébként kirívónak minősíthető szabálytalanságot nem talált. Az OTP-nél nem árulták el, hogy mi volt a baj, de az FHB-val együtt őket is felszólították, hogy legyenek szívesek megfelelni minden vonatkozó jogszabálynak.