Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A román jegybank megfúrta az OTP romániai terjeszkedését

2018.04.19. 14:38

Az OTP nem veszi meg a görög National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészét - közölte a bank csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A Román Nemzeti Bank március 14-én értesítette az OTP Bank romániai leánybankját arról, hogy nem hagyta jóvá a National Bank of Greece tulajdonában álló romániai Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészének, valamint a National Bank of Greece más leányvállalataihoz tartozó egyéb romániai érdekeltségek megvásárlását. A jegybank nem indokolta a döntést.

Az OTP csütörtöki közleményében arról tájékoztatott, hogy az a szerződés, ami alapján az OTP Bank Romania S.A. megvette volna Banca Romaneasca 99,28 százalékos tulajdonrészét. Az OTP román leányvállalata a Román Nemzeti Banknál (RNB) időközben benyújtott fellebbezését is visszavonta az RNB első fokú döntésével szemben.

Az OTP március 19-én még azt közölte, hogy vizsgálja a felügyeleti levél tartalmát, amelyben a Román Nemzeti Bank közölte, hogy nem hagyta jóvá az OTP romániai leánybankjának újabb felvásárlását, írja az MTI.