Tavaly is nyereséges lett az MKB

2018.04.19. 15:36

Valutaváltó

A MKB közzétette éves beszámolóját, amiből kiderül, hogy a bank 20,7 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet.

Az MKB az elmúlt évben szinte minden szegmensben – lakossági és vállalati piac, private banking – megerősítette pozícióit, illetve javította eredményességét. Ennek köszönhetően 2016-hoz képest az MKB Csoport csaknem háromszorosára, 20,7 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét.

Az MKB Csoport tőkehelyzete is tovább erősödött: a 2016-os 12 százalékhoz képest 2017-ben 15,7 százalékra nőtt a tőkemegfelelési mutató. A kereskedelmi ingatlanhitel-portfólió, valamint a lakossági nemteljesítő hitelállomány nagymértékű leépítésével az Európai Unió felé tett vállalásait teljesítette a csoport.

"2015 a reorganizáció éve, 2016 a megújítás első sikeres éve volt, 2017 a sikerek továbbvitelének és a stratégiaalkotásnak az éve, hiszen elkészült a bank tulajdonosai által is támogatott, a pénzügyi csoport növekedési pályáját 2021-ig meghatározó átfogó MKB 2021 Stratégia. Ennek kiemelt célja, hogy az Európai Bizottság felé tett vállalásokkal összhangban a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen az MKB Bank részvényeinek sikeres tőzsdei bevezetése, melynek előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak" - mondta Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója.

Az MKB különös állami reprivatizációjáról itt és itt írtunk részletesebben.