Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tavaly is nyereséges lett az MKB

2018.04.19. 15:36

A MKB közzétette éves beszámolóját, amiből kiderül, hogy a bank 20,7 milliárd forintos adózás előtti eredménnyel zárta a tavalyi évet.

Az MKB az elmúlt évben szinte minden szegmensben – lakossági és vállalati piac, private banking – megerősítette pozícióit, illetve javította eredményességét. Ennek köszönhetően 2016-hoz képest az MKB Csoport csaknem háromszorosára, 20,7 milliárd forintra növelte konszolidált adózás előtti eredményét.

Az MKB Csoport tőkehelyzete is tovább erősödött: a 2016-os 12 százalékhoz képest 2017-ben 15,7 százalékra nőtt a tőkemegfelelési mutató. A kereskedelmi ingatlanhitel-portfólió, valamint a lakossági nemteljesítő hitelállomány nagymértékű leépítésével az Európai Unió felé tett vállalásait teljesítette a csoport.

"2015 a reorganizáció éve, 2016 a megújítás első sikeres éve volt, 2017 a sikerek továbbvitelének és a stratégiaalkotásnak az éve, hiszen elkészült a bank tulajdonosai által is támogatott, a pénzügyi csoport növekedési pályáját 2021-ig meghatározó átfogó MKB 2021 Stratégia. Ennek kiemelt célja, hogy az Európai Bizottság felé tett vállalásokkal összhangban a lehető legrövidebb időn belül megtörténjen az MKB Bank részvényeinek sikeres tőzsdei bevezetése, melynek előkészületei a terveknek megfelelően zajlanak" - mondta Balog Ádám, az MKB vezérigazgatója.

Az MKB különös állami reprivatizációjáról itt és itt írtunk részletesebben.