Magántőkealap mögé bújt Mészáros Lőrinc, de most kikukucskált

2018.05.04. 15:08

Valutaváltó

Közleményben bújt elő Mészáros Lőrinc és felesége, bejelentették, hogy övék az óriási Konzum Magántőkealap. A magántőkealapokról annyit kell tudni, hogy ezekkel gyakorlatilag anonimitásban maradhatnak Magyarországon bankok, szállodák, tőzsdei részvénycsomagok végső haszonhúzói. 

Ugyanis egy 2014-es törvényre támaszkodva ma már nincsen szüksége offshore cégekre nálunk, mert a magántőkealapok segítségével teljesen rejtve maradhatnak a nyilvánosság elől. Bővebben itt olvashat a témáról, és hogy mennyire imádják a NER haszonélvezői ezt a károsnak tűnő megoldást. 

A mostani bejelentéssel maguk az érintettek álltak elő. Ez leginkább azt jelezheti, hogy Mészáros és Mészárosné először valamiért nem szerették volna, ha mindenki tudja, hogy ők állnak a gigantikusra hízó konzumos birodalom mögött. Most viszont már mindegy nekik, jó eséllyel azért is, mert nyilvánvalóan látszik, hogy a magyar társadalomban sem kelt különösebb felzúdulást, ha a miniszterelnök gázszerelő bizalmasa hirtelen az ország leggazdagabb milliárdosai közé emelkedik megkérdőjelezhető közbeszerzések, állami bizniszek révén. 

Ha kíváncsi a kapcsolódó háttérsztorira is, hogy minek kell iszonyú tranzakciós költségekkel és bonyolultan folyton össze-vissza pakolgatni a NER oligarcháinak vagyonelemeit, akkor annak itt olvashat utána.