Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Új quaestoros sikkasztást találtak

2018.05.31. 10:09

Még 2,2 milliárd forint értékű sikkasztás miatt emeltek vádat a Quaestor-ügyben, írja az ügyészség. 2009-2010-ben a Quaestor Kurázsi befektetési jegyek eladásából származó pénzből csipegettek le a vád szerint nyolcan. 

A válság után ugyanis ezzel biztosították a Quaestor cégcsoport további működését azokban az időszakokban, más értékpapírokat nem tudtak ellopni, és a kötvényeladásaikból származó bevétel is csökkent.

A leírás szerint sikkasztás módszere annyi volt, hogy létrehoztak egy “Technikai T2”-nek nevezett fiktív ügyfelet, és egy ahhoz tartozó fiktív értékpapírszámlát. Ezután T2 értékpapírszámláján jóváírták a valóságban nem létező Quaestor Kurázsi Befektetési jegyeket, majd átvezették egy másik ügyfélszámlára, ezt követően pedig eladták a Quaestor Befektetési Alapkezelőnek. Az értékesítési ügylet során a Quaestor Értékpapír Zrt. bizományosként járt el, így a Quaestor Befektetési Alapkezelő felé történő elszámoláskor a fiktív ügyletek leplezték a valódi forgalmat, ami lehetővé tette a 2,2 milliárd forintnyi bevétel eltulajdonítását.

Legutóbb talán márciusban osztott meg új információkat az ügyről az ügyészség, akkor azt árulták el, hogy quaestorosok 72 millió forintnyi dollárért vettek hindu tűzmágiát is a távolból. Az ezoterikus szolgáltatást pedig papíron tanácsadásként és ügynöki tevékenységként könyvelték el.