Szilvia
5 °C
16 °C

Leszámol a betétkönyvekkel az OTP

oof 2017jan20-1
2018.07.03. 22:34

Október elsejével kivezeti a papíralapú takarékbetétkönyveket az OTP - erről adott ki közleményt a bank. A közleményben az áll, hogy bár a takarékbetétkönyv lényegében egyidősaz OTP Bankkal, "digitális világunkban azonban eljárt az idő a papír alapú banki termékek fölött".

A változás értelmében  2018. október 1-től már nem lehet új megtakarítási betétkönyveket nyitni, a megtakarítási, látra szóló,  és az egyéves betétkönyvekbe pedig nem lehet további betétet elhelyezni. A betétkönyvek kifizetése is csak a teljes összegre történhet, amivel a betétkönyv meg is szűnik. A bank felhívja viszont a figyelmet, hogy 

a betéteseknek nincs teendője, az OTP Bank továbbra is kezeli a meglévő betétkönyveket,

az elhelyezett pénzt tovább kamatozik, és vonatkozik rá az OBA garancia is. Jelenleg több százezer ilyen betétkönyvet kezel az OTP. A változás a Gyámi Betétkönyveket nem érintik.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?