Neccesen tukmálta a kártyáit a Budapest Bank, 7,5 milliós bírságot kaptak

2018.07.13. 10:35

Valutaváltó

Az Magyar Nemzeti Bank 7,5 millió forintra bírságolta a Budapest Bankot, mert a bank a hitelkártyákhoz kapcsolódó programjában ígért kedvezményeket nem vagy késedelmesen írta jóvá, illetve megtévesztő módon olyan ügyfeleket is megkeresett ajánlatával akik nem feleltek meg a kedvezmény feltételeinek – derül ki a jegybank közleményéből.

A 2014. június 19-től 2017. június 18-ig terjedő időszakot áttekintő jegybanki ellenőrzésből az derült ki, hogy a bank a szerződésük megszüntetését kezdeményező ügyfeleket a kártya megtartására, további használatra ösztönző ajánlatokkal kereste meg.

Ha az ügyfél vállalta, hogy eláll felmondási szándékától, a bank az ügyfélmegtartó program keretében – meghatározott kártyaforgalom teljesülése esetén – pénzvisszatérítést (pl. késedelmi díj, a vásárlási összeg meghatározott része), díjelengedést (pl. éves kártyadíj), illetve egyéb kedvezményeket biztosított számukra.

Az ellenőrzés alapján ugyanakkor a bank

  • több esetben nem vagy nem a vállalt összegben, illetve határidőn belül, számos alkalommal pedig csak panasztételt követően írta jóvá az ajánlatban szereplő kedvezményt, noha a fogyasztó a feltételeket teljesítette.
  • Emellett pedig megtévesztő módon olyan ügyfeleket is megkeresett ajánlatával, akik a kedvezmény feltételeinek a hirdetményben foglalt kitételek szerint nem feleltek meg.

A jegybank enyhítő körülményként értékelte, hogy a hitelintézet már az eljárás alatt megkezdte az ügyfélmegtartó program felülvizsgálatát, s az elmaradt kedvezmények jóváírását is.  • Hírek
  • Támogatások