Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

A Balkánon terjeszkedik az OTP

2018.08.02. 08:21

Az OTP Bank többségi tulajdont szerzett a Societe Generale francia nagybank bulgáriai és albán leányvállalatában - közölte az OTP a BÉT  honlapján csütörtökön. Az OTP így a bolgár bankban, a Societe Generale Exressbank AD-ben (SGEB) 99,74 százalékos részesedést szerzett, valamint megvette az SGEB egyéb bolgár leányvállalatait is, írja az MTI.

A közlemény szerint az SGEB 6,7 százalékos piaci részesedésével a bolgár bankszektor 7. legnagyobb szereplője, univerzális bankként a lakossági és vállalati szegmensben egyaránt aktív. 

Az OTP Bank 2003 óta van jelen Bulgáriában és folyamatosan nyereségesen működött. Az OTP tavalyi éves jelentése szerint a pénzintézet bulgáriai érdekeltsége, a DSK Csoport 2017-ben az előző évivel közel megegyező, 47,1 milliárd forintos eredményt ért el, ami második legmagasabb volt az OTP Csoporton belül.

Az OTP az albán bankban, a Banka Societe Generale Albania SH-ban (SGAL) 88,89 százalékos részesedést szerzett. Az SGAL közel 6 százalékos piaci részesedésével Albánia 5. legnagyobb bankja, és szintén aktív a lakossági és vállalati szegmensben. Mindkét tranzakciót várhatóan az idei év negyedik negyedévében zárják le, a szükséges hatósági engedélyek megszerzésének függvényében.

A közlemény szerint a Societe Generale és az OTP Bank tárgyalásokat folytat egy együttműködési megállapodás megkötéséről, szolgáltatások kölcsönös nyújtására, elsősorban befektetési banki, tőkepiaci, finanszírozási és nemzetközi banki szolgáltatások területén, Albániában, Bulgáriában, Horvátországban és Magyarországon.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!