Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

30 millióra büntetett egy hitelközvetítőt az MNB

2018.08.10. 15:06

A Magyar Nemzeti Bank 30 millió forint bírság megfizetésére és a jogsértések megszüntetésére kötelezte a pénzpiaci független közvetítőként működő City Hitelbróker Kft.-t, - közölte az MNB az MTI-vel pénteken. A cég reakciója szerint az előírtakat határidőre teljesítik. Az MNB többek közt nyilvántartási, panaszkezelési és adatszolgáltatási hiányosságokat talált a közvetítőnél.

A társaság több esetben is megsértette az ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és iratmegőrzési kötelezettségét, egyes pénzügyi termékeknél pedig hosszabb ideig csak egy intézmény ajánlatait közvetítette ügyfeleinek. A társaság nevében közvetítést végző több személy nem felelt meg a tevékenység végzéséhez szükséges szakmai és személyi feltételeknek sem.     

A 2014. január 1-től kezdődő időszakot áttekintő jegybanki vizsgálat hiányosságot talált a társaság szerződéskötést megelőző ügyféltájékoztatási, igényfelmérési és ajánlatátadási eljárásában is. 

A bírságösszeg meghatározása során súlyosbító körülménynek számított, hogy a közvetítő ügyfélérdekeket védő előírásokat sértett meg, és hogy a nyilvántartási és iratmegőrzési hiányosságok  sok ügyfelet érintettek. A jegybank kötelezte a társaságot, hogy a feltárt jogsértéseket szüntesse meg és a felügyeleti intézkedések végrehajtásáról a határozat átvételét követő 90 napon belül számoljon be a jegybanknak.

A City Hitelbróker Kft. azt közölte, hogy már a vizsgálat alatt megkezdte az intézkedéseket, hogy megfeleljen az MNB határozatában foglaltaknak, a szükséges változtatások jelentős részét elvégezték, illetve legkésőbb a megadott határidőig teljesítik. A belső folyamatokat, szabályzatokat ennek megfelelően módosították, a jövőben pedig még nagyobb figyelmet fordítanak arra, hogy tevékenységük, működésük során minden hiányosságot kiküszöböljenek - hangsúlyozták. A társaság a kiszabott bírságot a megadott határidőig rendezi, ez a cég zavartalan működését nem befolyásolja - jelezték reagálásukban.