Viola
-5 °C
-2 °C

Megvan, melyik 15 fiókját zárja be az MKB

2018.10.02. 10:37

Az MKB Bank két ütemben, 15 bankfiókot szüntet meg Budapesten és vidéki városokban a következő időszakban - közölte a bank kedden az MTI-vel. Azt, hogy fiókokat tervez bezárni a Mészáros Lőrinc cégbirodalmához tartozó bank, azt már a múlt héten tudni lehetett, de most már azt is közölte az MKB, hogy mely fiókok szűnnek meg a közeljövőben. 

A közlemény szerint a bank költséghatékonyságának javítása, valamint a fenntartható nyereséges működésének érdekében alakítja át fiókhálózatát. Az MKB az érintett munkatársainak kétharmadát tovább foglalkoztatja.

  • Október 31-i hatállyal megszűnik az MKB váci, solymári, tatai, kalocsai bankfiókja, valamint a budapesti Allee és a szegedi Árkád üzletközpontokban lévő egység.
  • November 30-i hatállyal a bank bezárja Budapesten a Westend és a Türr István utcai fiókját, továbbá a balatonfüredi, az esztergomi, a keszthelyi, a balassagyarmati, a hatvani, a kazincbarcikai és az orosházi fiókját.

A megszüntetésre kerülő fiókokban számlát vezető ügyfeleit a bank tájékoztatja a szükséges tudnivalókról. Az MKB többségi tulajdonosa a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő  Konzum Befektetési Alapkezelő.