Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Még jobban Mészáros Lőrincé lett az MKB bank

2018.10.02. 15:17

Mészáros Lőrinc áttételesen már eddig is meghatározó részesedéssel bírt a pár éve államosított majd privatizált MKB bankban, most viszont a bank bejelentette, hogy a magyar történelem leggyorsabban gazdagodó embere még nagyobb részesedést szerzett. 

Az MKB részvényeinek egy részét a bank dolgozóinak szervezete, az MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet kapta. A szervezet eddig 15 százalékos tulajdonos volt a bankban, most viszont a részvényei nagy részét eladta az Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Korlátolt Felelősségű Társaságnak, egész pontosan 9 620 597 darabot, egyenként 1000 forintért. 

A Felcsút, Fú utca 221-be bejegyzett Rkofin tulajdonosa a Metis II. Magántőkealap, amely a Mészáros Lőrinchez tartozó Konzum-csoport tulajdona (ahogy a Metis magántőkealap is, amelynek 35 százalékos részesedése van a bankban). Az Rkofin nem új tulaj az MKB-ban, eddig 4 százalékos részesedése volt a bankban, ez most 13,62 százalékra nőtt, míg a munkavállalók szervezeténél a részvények kicsit több, mint 5 százaléka maradt. A bank tulajdonosi szerkezete most így néz ki:

  • Metis Magántőkealap: 35,000001%
  • Blue Robin Investments S.C.A.: 32,9%
  • Rkofin Befektetési és Vagyonkezelő Kft.: 13,620597%
  • EIRENE Magántőkealap: 9,999999%
  • MKB Bank Munkavállalói Résztulajdonosi Program Szervezet: 5,379403%
  • Pantherinae Pénzügyi Zrt.: 3,1%

Nincs másik valóság, nincs másik Index.
Támogasd a fennmaradásunkat!

https://index.hu/tamogatas