Olivér
4 °C
8 °C

Beszólt a Mol az OMV-nek

2007.10.06. 19:54

Az OMV elmúlt hetekben folytatott félrevezető kampányát a napokban lejárató kampánnyá fejlesztette - mondta Ferencz I. Szabolcs, a Mol-csoport kommunikációs igazgatója az MTI-nek. Az igazgató szerint az OMV megbízásából különböző szervezetek és ügynökségek Brüsszelben és több európai fővárosban megpróbálják Magyarország rossz hírét kelteni, hamis információkat terjesztve a kormány által benyújtott törvényekről, illetve a magyar törvényhozás munkájának jogi színvonaláról. Ferencz I. hangsúlyozta, hogy a lejárató kampány a Mol-t is célozza. Több újság szerkesztőségéhez juttattak el olyan, valótlan tényekből válogatott összeállítást, amelynek célja a Mol vállalatirányítási rendszerének befeketítése. Az igazgató szerint óvatlan újságírók jóvoltából a Mol bizonyítékokkal bír a tekintetben, hogy ezek a dokumentumok az OMV-től származnak.


Az igazgató elmondta: ami a sajtónyilatkozatokban vitatott törvényt és a brüsszeli aggodalmakat illeti, a Mol a maga részéről saját jogászaival és több független ügyvédi irodával is megvizsgáltatta a törvény végleges szövegét. A jogászok egybehangzó véleménye szerint a törvény kizárólag olyan rendelkezéseket tartalmaz, amelyek összhangban vannak az EU érvényes jogszabályaival - fogalmazott. Miután az Európai Bizottság megerősítette, hogy számtalan más társaságban, így a Mol-ban is alkalmazott szavazati korlátok összhangban vannak az EU jogrendszerével, s így megdőlt az OMV e tárgyban alkalmazott félrevezető érvelése, úgy tűnik, az osztrák vállalat az etikátlan magatartás tekintetében magasabb fokozatba kapcsolt - értékelte az eseményeket az igazgató.


via MTI

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?