Új elnök a Malév élén

2009.02.10. 18:26 Módosítva: 2009.02.10. 18:29
Leonov Pétert Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes váltja ideiglenesen a légitársaság élén.

Távozik a Malév vezérigazgatói posztjáról Leonov Péter. A légitársaság vezetését átmenetileg Fehérváry Géza üzemeltetési vezérigazgató-helyettes látja el. Így döntöttek a légitársaság január 27-ére összehívott, keddi folytatólagos rendkívüli közgyűlésén- olvasható a Malév közleményében.

Azt egyelőre nem tudni, hogy meddig látja el Ferérváry Géza a légitársaság irányítását. A közlemény szerint a Malév igazgatósága előrehaladott tárgyalásokat folytat annak érdekében, hogy egy széles iparági tapasztalatokkal rendelkező új vezérigazgatót találjon.

A közgyűlésen egyéb személyi kérdésekben is döntöttek.

Anatolij Ballo, a Vnyesekonombank alelnöke lett a Malév Igazgatóságának elnöke. Ugyancsak az Igazgatóság tagja lett Alexander Tyihomirov, a Vnyesekonombank munkatársa, aki húsz éve dolgozik a magyar-orosz gazdasági és pénzügyi kapcsolatok területén.

A Malév tőkerendezésének első lépéseként a közgyűlés úgy döntött, hogy a légitársaság alaptőkéjét leszállítja 360 millió forintra. Az alaptőke emeléséről a főtulajdonos AirBridge még nem terjesztett elő javaslatot. A közlemény szerint a Vnyesekonombank készen áll a Malévnak az AirBridge Zrt.-n keresztül történő további finanszírozására, akár a március 3-ra összehívott következő rendkívüli közgyűlést megelőzően is.