Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Soros a kormányokat dicsérte

2009.04.02. 22:55

Soros György nemzetközi befektető csütörtökön, tőle szokatlan módon, dicséretben részesítette a világ vezetőit, mondván: "hosszú idő óta először fordult elő, hogy a kormányok elébe vágnak az eseményeknek", és nem pedig a fejlemények után kullognak, amikor baj van.
Úgy vélte, a Húszak (G20) csütörtöki londoni csúcsértekezletének eredményei "nagyobbak a vártnál".
A CNBC televíziónak Londonban nyilatkozva Soros azt mondta, szerinte a legfontosabb eredmény a Nemzetközi Valutaalapnak (IMF) adott felhatalmazás, hogy további 250 milliárd dollár saját "új pénzt" bocsáthat ki - saját "valutájában", SDR-ben (SDR: különleges lehívási jogok). Ez azért fontos, mert nagy segítség lehet azoknak a kisebb országoknak, amelyeknek nincs lehetőségük "beindítani a saját bankóprésüket", magyarázta Soros György.
A csúcsértekezlet másik jelentős eredményéről, a pénzügyi piacok és a pénzügyi termékek szigorúbb felügyeletéről és ellenőrzéséről azt mondta: a piacok az elmúlt években "szabad kezet kaptak, és ez nem egészséges", mindazonáltal tudomásul kell venni, hogy jövőbeli fejlemények előrejelzésében "a felügyelők sem tudnak okosabbak lenni, mint a piacok".