Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Veszteséggel zárt a Wall Street

2009.04.06. 23:41

Veszteséggel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói hétfőn a kereskedés leállításakor. A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 1606,71 ponton fejezte be a napot, 516 pont, 0,93 százalék visszaeséssel. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 1,74 ponttal, 0,52 százalékkal 7975,85 pontra esett. A csökkenést elsősorban az váltotta ki, hogy felerősödött az aggodalom az amerikai bankszektor jövőjét illetően. A héten kezdődő vállalati jelentési időszak sem sok jóval kecsegtet, elemzők úgy látják, hogy a várhatóan kedvezőtlen beszámolók elbátortalanítják az utóbb időben ipari, technológiai és árupiaci részvényeket vevő befektetőket a további vásárlástól.

A nyereséget felmutató ritka kivételek egyike volt a Ford, amely jelezte, hogy 9,9 milliárd dollárral tervezi csökkenteni adósságát.