Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Egyre több Sopron környéki cég tér át a négynapos munkahétre

2009.04.14. 10:22

A válság miatt egyre több Sopron és környéki cég dönt a négynapos munkahét mellett. A Kisalföldnek a Wienerberger igazgatója elmondta, az építőipai megrendelések visszaesése miatt júliusig nem termelnek a soproni gyárban. Hatos László hozzátette, negyven emberből egyet sem kellett elküldeniük és a fizetéseket is megtartották. A dolgozók most olyan feladatokat végeznek, amelyeket eddig külsős cégek láttak el - olvasható a lapban.

Csökkent viszont a Velux Magyarország Kft. fertődi és fertőszentmiklósi telephelyén dolgozók bére. A Kisalföld információi szerint ugyanis két hete négynapos munkahetet vezettek be, és ehhez igazították a béreket is. Szintén négynaposra csökkentették a munkahetet a Roto Elzett lövői gyárában. Pintér János vezérigazgató a Kisalföldnek nyilatkozva elmondta, nem kell számolni a munkaidő és ezzel együtt a fizetések további csökkentésével.